1e Bixie Endurance

Plezier, leren, sport en superschattigheid; dat is de Bixie dag van de KNHS. Bixie is het aanbod voor jonge ruitertjes en dat is nu uitgebreid met endurance! Een mooie aanvulling waarbij kinderen meer leren over de conditie en gezondheid van hun pony.

Ons teamlid Jarmila heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om Bixie Endurance op te zetten. Er komen 2 vormen; een rit van ongeveer 7 km en een spel waarbij de conditie getest wordt. Vandaag werd het spel voor de eerste keer gedaan en met succes! Na een korte uitleg over endurance en het meten van de hartslag, gingen de kinderen met z’n vieren van start. De deelnemers mochten zelf hun gang en snelheid bepalen. 400 meter later werd de hartslag van de pony gemeten; de combinatie mocht pas verder als de hartslag 60 of lager was. Hier valt het veld dus uiteen, want sommige pony’s doen er langer over om te herstellen. Dit herhaalt zich nog 2 keer en bij de laatste keer wint de combinatie die de hartslag als eerste onder de 60 heeft. Daarna konden de kinderen zelf naar de hartslag en darmgeluiden van hun pony luisteren.

We hebben veel blije en fanatieke gezichtjes gezien. Sommige pony’s werden iets te fanatiek, maar dan mochten de ouders meelopen. Konden zij ook aan hun conditie werken.

Het zal voor organisatoren van endurancewedstrijden ook mogelijk worden om Bixie Endurance te organiseren en we hopen dat het een vast onderdeel wordt van de algemene Bixie dagen!

1 Comment

Filed under Nieuws, Wedstrijden

One Response to 1e Bixie Endurance

  1. Heel erg leuk, en goede promotie van de sport! Onwijs gaaf dat het Jarmila gelukt is in dit op te zetten, en natuurlijk proficiat met deze eerste editie!