Het paard

Met elk gezond paard kun je endurance rijden. Om impulsrubriek of klasse I te starten, moet het paard minimaal 4 jaar oud zijn. Een merrie mag maximaal 4 maanden drachtig zijn en geen zogend veulen hebben. Hoefbeslag is meestal niet perse nodig, in het vraagprogramma van elke wedstrijd wordt aangegeven of de bodem goed genoeg is om zonder beslag te rijden.

Als je een nieuw paard koopt, kun je voor een aankoop keuring door een dierenarts met verstand van endurance terecht bij Jan Pen.

Zorg dat je paard goed gevaccineerd is voor je je inschrijft voor een wedstrijd.

6 Responses to Het paard

 1. Noëmi

  Is er een maximum leeftijd voor de pony of het paard?

 2. Nadia

  Hoe kijken dierenartsen aan tegen iets een verdikking in het achterbeen? M’n paard loopt niet kreupel of onregelmatig en heeft er ook geen last van, echter is dit nog vocht van een oudere blessure, dat volgens de dierenarts nooit helemaal weg zal gaan. Is dit een ‘no go’ om endurance te gaan rijden?

  • pendurance

   Beste Nadia,

   Nee hoor, als het paard niet kreupel is, is dat geen probleem. Ook als een paard bijvoorbeeld maait of een klein wondje heeft waar hij geen last van heeft, mag je gewoon starten.

   Vriendelijke groeten,
   Suzanne

 3. Jolijn

  Zou ik met even paard met spat morgen starten? Hij heeft hier verder weinig last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>