Piaf “wint” in Katwijk!

Een zonovergoten dag met je paard op het strand, mooier wordt het bijna niet. Gisteren zijn Piaf en Suzanne gestart op de 60 km van Endurance Katwijk en hebben hem gewonnen. Maar dat kon ook bijna niet anders, want we waren de enige deelnemer op deze afstand. We houden het er maar op dat verder niemand durfde ;-) Het is dan ook een zware wedstrijd die voor ruim de helft door het zware zand van de duinen loopt.

De route start met een zwaar stuk door het duin bij Meijendel. We beginnen dus in een rustig drafje met de echt zware stukken in stap. Vlak voor we het strand opgaan, worden we ingehaald door de eerste ruiters van de 45 km die een kwartier na ons gestart waren. Piaf galoppeert lekker samen met het paard van Willem Koet over het strand. De 45 km gaat eerder het duin in dan onze route en Piaf moet weer alleen verder. Ze heeft altijd alles in de gaten, maar is nergens bang voor: blaffende honden, vissers, surfers, harddravers met sulkies, ze galoppeert er gewoon langs. We kunnen dus lekker doorrijden, maar het tweede stuk duin doen we weer rustig aan. Het is gelukkig minder zwaar dan het eerste stuk en niet zo lang. Vervolgens terug over het strand en al snel een groompunt. Door de relatief hoge temperatuur en beginnende wintervacht is het belangrijk goed te koelen, ook al is het herfst.

We rijden door de duinen terug naar het wedstrijdterrein voor de vetgate. Het pad is lang, recht en zwaar, maar dat vindt Piaf geen probleem en ze loopt gewoon lekker door. In de vetgate wil haar hartslag niet snel zakken; ze blijkt te moeten plassen en daarna kunnen we gelukkig meteen aanbieden.

Het tweede traject gaat over dezelfde route als het eerste, dus we kennen nu de route en kunnen wat sneller rijden. Alle klasse I ruiters waren al gestart voor wij in de vetgate kwamen, dus er is niemand om mee samen te rijden. Op het eind van het lange stuk strand lijkt Piaf het een beetje saai te gaan vinden, maar in het duin gaan de oortjes er weer op. Na de tweede keer over lange pad door het laatste stuk duin is ze het zand toch wel zat en het allerlaatste stukje draven we lekker over de verharde weg naar de finish. We kunnen sneller aanbieden dan de eerste keer en een half uur later komt Piaf prima door de nakeuring en “wint” ze de wedstrijd. We hebben een schitterende prijs gekregen: een fotoshoot van Vanessa Teepe.

Piaf is nu gekwalificeerd voor CEI wedstrijden, dus alle aandacht was op het eind verdiend voor haar!

3 Comments

Filed under Wedstrijden

3 Responses to Piaf “wint” in Katwijk!

  1. Mooie foto’s in je verhaal ;-)

    Maar gefeliciteerd met de goede prestatie. Op naar de CEI wedstrijden.

  2. Joëlla

    Gefeliciteerd, en gaaf filmpje!