Suzanne leert doorzetten in Ermelo

Vorig jaar leerde Piaf doorzetten op haar eerste 120 km wedstrijd in Leersum. Gisteren liep ze haar 2e 120 in Ermelo en daarbij leerde ze mij doorzetten!

Het was de bedoeling met Noniusz mee te doen aan het NK, maar een zeldzame aandoening gooide roet in het eten. (Het gaat nu gelukkig weer goed met hem!) Voor Piaf hadden we eigenlijk een wedstrijd 2 weken later gepland, maar we vonden haar voldoende fit om eerder in Ermelo te starten. Op een rustige snelheid dan. De opdracht van de bondscoach was echter iets ambitieuzer. Piaf voelde fit aan, dus ik wilde wel proberen daar aan te voldoen.

Dat ging goed tot er na het tweede rondje een oud probleem opdook: Piaf’s hartslag ging op en neer door opwinding bij de keuring en was te hoog. (Voor wie dit probleem ook wel eens tegenkomt; we hebben Piaf geleerd haar hoofd laag te houden tijdens het meten van de hartslag. Thuis hebben we dit goed geoefend en het werkt bijna altijd, maar tegen Piafs interesse voor de speakers van de shetlanderdag was toch echt niks bestand.)

Ik had er natuurlijk niet zo veel aan kunnen doen, maar toch baalde ik er behoorlijk van. Doordat we een tweede keer moesten aanbieden, ging de gemiddelde snelheid hard omlaag. En dat was nou net niet hoe ik het me bedacht had. Maar mijn chagrijn bleek ongegrond: Piaf was fit en liep vlot door het derde en vierde rondje. Op ‘t eind van beide rondjes moest ik haar wel even motiveren. Bijvoorbeeld door een liedje te zingen en door haar beste gang te kiezen. Dan ging ze weer lekker door en uiteindelijk met de oortjes naar voren over de finish!

Ondanks mijn eigen dipje halverwege ben ik achteraf juist heel tevreden over Piaf. Op naar de 160!

En last but not least op de foto met de meiden die ook gesponsord worden door Cavalor, Country Mill en Maximum.

Reageren uitgeschakeld

Filed under Andere leuke dingen

Comments are closed.